BaranjaNet na svom je portalu predstavio javnosti rad mladih web novinara na web stranicama Osnove škole Popovac. Kako je ovo pozitivan primjer rada mladih koji radeći na portalu ujedno uče i stiču konkretne vještine za budući život, kao i pozitivan primjer volje nastavnika da mladima pruže više, objavljeni tekst prenosimo u cijelosti.

Web stranice Osnovne škole Popovac proglašene su drugim najboljim web stranicama u Hrvatskoj za proteklu školsku godinu 2008./2009. prema nagradnom natječaju Top 5 časopisa Enter.
?S izradom web stranice započeli smo u rujnu prošle godine kada smo saznali da će Popovac dobiti brzu internetsku vezu odnosno ADSL.  Svrha školske stranice je da svi učenici budu upoznati  s važnim novostima koje će se dogoditi ili se događaju u školi, ali ponajviše činjenica da sami učenici kreiraju zanimljive web sadržaje koje mi potom objvljaujemo-objašnjava nastavnik informatike Goran Podunavac.
Svi učenici koji pohađaju sat informatike doprinose svojim radovima web stranici, međutim direktno u izradi stranica sudjeluje 9 učenika: Luka Strajnić, Matej Strajnić, Patricia Šenica, Antonio Beti, Aleksandra Vukadinović, Barbara Kletuš, Egzon Gashi, Tena Mihajlović i Martina Bobek.

Osim nastavnika informatike u izradi web stranice uvelike pomaže nastavnik povijesti i hrvatskog jezika Željko Predojević. Članke koje učenici prikupe za školsku stranicu objavljuje učenica 8. razreda Tena Mihajlović koja je tu dužnost preuzela od Ane Savanović i Dine Mihajlović koje su prošle školske godine završile osnovnu školu i krenule u srednju.  ?Problem nam predstavlja što većina učenika kod kuće ima sporu internetsku vezu tako da na nastavi informatike uz savladavanje gradiva ne ostane puno vremena za uređivanje stranice? ? napominje Goran i dodaje: ?izgled web-stranice obnavljamo najmanje jednom tokom godine, a ažuriramo ih par puta tjedno, dok je to za vrijeme školskih praznika nešto rijeđe. U informatičkoj učionici imamo 11 računala i s obzirom da je škola dobila brzu internetsku vezu, zadovoljni smo s postojećom opremom koju koristimo, a u daljnjem radu korisna bi nam bila kamera kako bismo sadržaje naše web stranice mogli popuniti video zapisima kojima bismo popratili događanja u našoj školi?. Rukovodstvo škole podržava rad nastavnika Gorana i Željka s timom web mastera, a svi zajedno se nadaju da će uskoro imati i izbornu nastavu iz informatike gdje će se moći svi okupiti i razmjenjivati nove ideje vezane za web stranice škole.
?U ovoj školskoj godini planiramo uključiti više učenika u uređivanje web stranice, ali također i ostale učitelje naše škole koji su zadovoljni web stranicama; ali voljeli bismo kada bi se oni više uključili u njihovu izradu s nekim svojim idejama? - poručuje Goran.
Evo što kažu novinari Osnovne škole Popovac o tome kako se osjećaju u svojoj ulozi novinara i web mastera školske stranice:

 


Aleksandra Vukadinović
Kao novinarka osjećam se odlično. Zabavno mi je uređivati stranicu i raditi radove koji će poslije biti na internetu! Osjećam se kao pravi novinar. Samo mi je žao što ne možemo intervjuirati poznate face poput: Nine Badrić, Lane Jurčević, Luke Nižetića  te mnogih drugih i baš bi bila fora kad bi te
intervjue mogli stavljati na našu školsku stranicu, ali svejedno i ovako je odlično. Zabavno mi je postavljati pitanja nastavnicima, a vjerujem da njima nije lako odgovarati na sva ta naša silna dječija pitanja te to sve poslije stavljati na školsku stranicu! Ali nema veze, neka se i oni malo osjećaju
kao naše poznate ličnosti!

 

Patricia Šenica


Kao novinarka osjećam se super. Interesanto mi je raditi razne radove za školsku stranicu kao npr. pisati o nečem zanimljivom, sudjelovati u izradi raznih prezentacija i ostalo. Još bolje bi bilo pisati o raznim događajima koji imaju veze za neke školske predmete. Zabavno bi bilo praviti prezentacije o osnovnoj školi Popovac te o područnoj školi Kneževo. Ja sam
ponosna na našu školu i na našu stranicu najbolja je! Sve ovo
shvatila sam kao odgovornost i veselim se daljnoj suradnji s školom.

 

Egzon Gashi
Kao novinar osjećam se ispunjeno i veselo. Volim to raditi i još odmalena želio sam se zaposliti kao novinar na jednoj od vodećih Hrvatskih TV postaja. No evo me na školskoj Web stranici (nije kao vodeća TV postaja no svejedno me veseli rad u njoj).Volim sve zadatke koje su istraživačkog karaktera no vrlo je malo takvih. No volim i rad u vezi showbizza i svijeta slavnih stoga se i podrazumijeva da sam jedan od glavnih urednika St@r Newsa škole. Stranica je odlična i osvježena mnogim novim rubrikama. No ima mjesta za nadogradnju! Mislim da je nastavniku i ovo dovoljno, između ostalog mora i trpit razne naše ideje o Web-stranici. Veselilo bi me intervijuiranje poznatih faca sa HR estrade no i nastavnici su supp. Mislim da i oni imaju pravo na svojih 5 min...slave!!!!

 

Barbara ?Barby? Kletuš


Kao novinarka se osjećam super. Volim to što radim i što mi u tom pomažu moji vršnjaci. Izgled naše stranice je odličan, al uvijek može bolje. Bilo bi odlicno da mozemo intervijuirati neke stare nastavnike koji su prije radili u nasoj skoli, neke poznate face ili pak istraživati neke zanimljivosti sa našeg područja. Najviše mi se sviđa to što u blic intervjuju možemo pitati nastavnike. Sve u svemu odlično je biti novinar i voljela bi da nam se u tom pridruže i ostali učenici.

Autor: D.Pletikapić"

??? ?????????????, ??? ???? ??????????, ????????? ???????? ?? ????? ?? ?????????????? ??????.

?? ?? ????? ?????? ???? ???, ???????? ?? ???????????.

??????? ??????? ?? ??????, ????? ?? ????.

???????? ?????? ????? ?????????.

? ????? ??? ?? ????, ??? ?????? ????? ???.

??? ??? ????? "??????? ????? ????? ??????? ? ?????? ????????"????? ?? ????? ???????????, ??? ???????????? ? ??????-?????? ????????? ???????.

?????? ???? ??????, ? ???? ??????????? ??????? ?? ?? ??????.

????? ???? ?? ??????? ?????? ? ?????? ????-??????????, ? ???????? ??? ????.

?? ?? ???? ???? ?? ????????? ??????????, ??? ?????? ?????? ??? ????????.

? ????? ??????????? ????????? ??? ???????.

????? ???????? ???? ???????? ??????, ??? ????? ???????? ?????????? ??????.

??-?,-?????????? ??? ? ???????????,-???????? ?????????? ??? ?????.

??? ?????? ????? ?????????? ? ?????? ?????????????, "??????? ???????? ??? ?????????"??? ? ????????? "??????? ???? ??????? ?????????"?????? ?????? ???? ????? ? ???????; ??? "???????? ????? ?????? ?? ???????"?????????? ????? ??????? ??? ??????, ????????? ????????? ????? ????, ???? ?? ???????? ???????????.

??????? ???? ?????? ??? ????? ?????? ??????????, ????????? ????????? ????????????.

?? ??????? ????? ????????? ??? ???????? ?????.

??????? ??????? ????????, ??? ????? "??????? ?? ?????????? ??????? ?????????"????????? ???????? ????????.

?? ??? ????? ?? ?????? ?? ??, ?? ???? ??????????? ??????? ? ???????????.

????? 4 ???? ??? ??? ?????????? ?????? ?? ????????? ???????, ??????? ?????? ??????? ? ?????? ?? ??????, ????? ? ?????? ?????????? ????? ?????????.

???-?? ?????? ? ??????????, ?? ?? ??????? ???????????.

??? ? ?????? ?????? ???????? ?????.

????? ? ??????????? ?? ???? ?????????, ??? ?????? ???????????? ????.

?? ?????? ???? ?????? ?? ????????? ?????, ?? ??????? ???-?? ??????????? ??????.

???? ???, ??????, ????? ?????????? ????????.

?????????, ??? ??? ??????, ??? ? ??? ??????.

?? ???????? ??????? ?? ??, ?? ?????????, ???????, ?????? ????????? ?????? ?????.

? ?????? ?? ????? ? ??????? ?????????? ???.

?? ?? ??????, ??? ??? ????????? ???????? ????, ? ????? ?????, ???? ??? ????????? ??????? ?????? ??????? ????? ? ?????????? "??????? ???? ????????? ???? ???????"??? ??? ????, ????? ??, ?????????, ???????? ?????????????? ?? ????????? ????.

?? ???????? ?? ????????, ??? ?? ????????????, ??? "??????? ????? ?????????"????? ? ????? ?????????, ??? ??? ???????? ??????? ????? ??? ??? ???? ?????.

??????? ???? ????? ? ????????? ??????????, ?????, ????? ?????????? ????? ??????, ????? ?????? ?? ?????????.

??????????????? ????? ???? ????? ????????? ?????? ????????????? ????????-?????????? ??????? ????, ?? ?????????? ?????????? ????? ? ????????.

? ???????? ??????????? ????-????, ??????? ?.

?????? ?? ??????? ?? ????????, ???-?? ?????????, ?? ??? ?????????????.

? ??, ?????? ??????? ? ?????????, ? ??????? ??? ???? ? ??????? ?? ?????? ??????, ?????? ???????? ????? ??????? ??????!

??? ??? ? ???? ????? ??????????? ???????? ?????? ? "??????? ?????? ????? ?????" ???? ???????? ??? ? ????? ???????.

???????, ??????, ???????, ????????????.

????? ? ???????? ?????? ? ?????? ???????? ????????? ??????.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all