Kultura zamlade.net

Noć muzeja 2015.

Hrvatsko muzejsko društvo organizira 10. Noć muzeja, koja će se održati 30. siječnja 2015. godine u 18:00 sati do 01:00 sati uz slobodan ulaz za sve programe. Sudjelovat će više od 200 muzeja, galerija, arhiva, knjižnica, znanstveno-istraživačkih centara, obrazovnih i drugih institucija iz više od 100 gradova i mjesta.

Tema desete Noći muzeja "Izumi i otkrića - Nikola Tesla univerzalni um" nastavak  je pristupa organizatora Noći muzeja da se podsjetimo na velika imena hrvatske kulture umjetnosti i znanosti. Sve informacije o programima Noći muzeja 2015. dostupne su na stranici  http://nocmuzeja.hr/

Revija filmova podunavskih zemalja ?13.

Revija filmova podunavskih zemalja, prateća filmska manifestacija Vukovar film festivala do 2011. godine, stigla je do 3. izdanja. Održat će se od 14. do 18. kolovoza 2013. godine na dvije lokacije.

Glavni program revije je iznimno jak što potvrđuju dva naslova koja su se okitila nagradama na Berlin film festivalu. Radi se o njemačkom naslovu Barbara, Christiana Petzolda, dobitniku Srebrnog medvjeda za najbolju režiju. Izvrstan film o nevoljama istočnonjemačke liječnice koja je po političkoj kazni premještena u provincijsku bolnicu pogledajte u srijedu 14.8.2013. na trgu pod šatorom u Belom Manastiru s početkom u 2100 sat nakon otvaranja revije u 20:00 sati.Glavnu ulogu žene koja sanja o bijegu na zapad tumači poznata njemačka glumica Nina Hoss, poznata po ulozi u hit filmu Bijeli Masai.

Read more ...