Kultura zamlade.net

Revija filmova podunavskih zemalja, prateća filmska manifestacija Vukovar film festivala do 2011. godine, stigla je do 3. izdanja. Održat će se od 14. do 18. kolovoza 2013. godine na dvije lokacije.

Glavni program revije je iznimno jak što potvrđuju dva naslova koja su se okitila nagradama na Berlin film festivalu. Radi se o njemačkom naslovu Barbara, Christiana Petzolda, dobitniku Srebrnog medvjeda za najbolju režiju. Izvrstan film o nevoljama istočnonjemačke liječnice koja je po političkoj kazni premještena u provincijsku bolnicu pogledajte u srijedu 14.8.2013. na trgu pod šatorom u Belom Manastiru s početkom u 2100 sat nakon otvaranja revije u 20:00 sati.Glavnu ulogu žene koja sanja o bijegu na zapad tumači poznata njemačka glumica Nina Hoss, poznata po ulozi u hit filmu Bijeli Masai.

 

Druga poslastica za filmofile bit će mađarski film Benedekta Fliegaufa, "Samo vjetar" (Csak a szel), dobitnik Srebrnog medvjeda u kategoriji nagrade žirija. Izuzetno kontroverzan naslov progovara o nasilju nad mađarskim Romima, potisnutim strahovima i daje izuzetan uvid u život jedne autsajderske manjine.

Pored navedenih filmova na programu su i filmovi "Iza brda" i "Tvrd orah", a kao gostujući film revije najavljujemo najnoviji film Woodya Allena "Rumu s Ljubavlju"?.

Program dokumentarnih, eksperimentalnih i kratkih igranih filmova osigurava Hrvatski filmski savez iz vlastite produkcije. Na programu su zanimljivi filmovi poput "Slomljeno krilo", Petra Krelje i "Nije bilo vitra", Nike Radić i dr.

Za najmlađe filmoljupce osmišljene su matineja-projekcije, također u dvorani Mikro-kina. Na programu su filmovi poput "Ninja kornjače","Pokretni dvorac" i dr.

Zanimljivosti Revije jesu i velika izložba fotografija Hrvatskog fotosaveza pod nazivom "Rode", kao i nastup članova EuroDance iz Pečuha (u okviru programa otvorenja revije).

Organizaciju revije potpisuje fkk baranja-film, a suorganizatori su Centar za kulturu Grada Belog Manastira i HMDK Pelmonostir.

Glavni pokrovitelji revije su: Grad Beli Manastir, Hrvatski audiovizualni centar Zagreb, Discovery film i video Zagreb i Hrvatski filmski savez.

Očekujemo dolazak svih filmofila koji zajedno s nama žele podijeliti nezaboravni filmski događaj godine u našem Gradu.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all