Svi studenti koji bi željeli putovati i steći praktično iskustvo u struci prije završetka školovanja mogu pronaći popis poduzeća i organizacija koje putem programa Erasmus nude mogućnost stažiranja. Erasmus je, kako je poznato, program akademske mobilnosti namijenjen visokom obrazovanju. U okviru Erasmusa studenti mogu provesti jedan dio studija u inozemstvu ili u inozemstvu mogu odraditi stručnu praksu, što značajno pridonosi njihovoj samostalnosti, kulturnoj obogaćenosti, poznavanju stranih jezika i sposobnosti rada u multikulturalnim sredinama.

Ponuđene prakse traju u rasponu od tri mjeseca do dvanaest mjeseci, za neke su ponuđeni i smještaj i troškovi za hranu, iako većina samo pomaže u pronalasku adekvatnog smještaja za radni period. Također, stručne prakse u principu nisu plaćene ili nude simbolične plaće, ali iskustvo koje se može steći u struci radeći za stranu kompaniju ili udrugu zaista je neprocjenjivo.Popis dostupnih programa prakse pogledajte ovdje.

Kriteriji koje treba zadovoljiti da bi mlada osoba bila primljena na stručnu praksu variraju od oglasa do oglasa. No, svi očekuju da se kandidat izvrsno služi (barem) engleskim jezikom, da je komunikativan, marljiv i da pokazuje snažan interes za svoju struku. Vrste posla također su detaljno opisane u poveznicama koje se mogu naći u oglasima za stručnu praksu. Za prijavu je najčešće dovoljno poslati životopis te motivacijsko pismo (osim ako je u oglasu navedeno drugačije) na e-mail adresu navedenu u oglasu, a zatim samo preostaje čekati daljnje informacije i upute. Sretno!

www.infozona.hr

??? ??????? ?????????????? ??????? ? ?? ?????? ?????????.

???? ????????? ???, ??? ?? ?????? ???? ?????? ? ????? "????? ??? ?????" ????????????, ? ??? ?????? ???? ?? ??????????? ???????? ? ???? ????? ??????? ???????? ? ???????? ??????? ??? ??????.

? ??? ??, ??? ???????? ?? ??????? ??? ??????, ?? ????? ???????.

? ?? ?? ????????? ?? ????????, ??? ?????? ????????? ??? ?? ???? ????????, ? ?? ?????? ??????? ???, ??? ??? ?????????? ?????-?????.

???, ?? ??? ?????? ?????? "????????? ??? ?????" ??????.

?????????, ??? ? ??????, ??? ??? ??? ????????? ?? ????? ???????????, ? ?????????? ???????.