Institut za razvoj i međunarodne odnose IRMO projektom ICroME ima za cilj organizirati za mlade zaposlene i nezaposlene osobe stručno usavršavanje i stručnu praksu u području planiranja i upravljanja projektima financiranima iz fondova EU-a.

Projekt bi se financirao iz programa EU-a Leonardo da Vinci, Osobe na tržištu rada. Cilj aktivnosti je podržati međunarodnu mobilnost zaposlenika, samozaposlenih ili nezaposlenih osoba, uključujući osobe koje su nedavno završile obrazovanje, koji provode razdoblje osposobljavanja u inozemstvu unutar konteksta strukovnog osposobljavanja.

Sudjelovanjem u aktivnosti potprograma Leonardo da Vinci, korisnici mobilnosti imaju mogućnost stjecati nova životna iskustva te primjenom stečenih znanja, značajno doprinijeti radu matične ustanove, vlastitoj zapošljivosti na tržištu rada te samom gospodarstvu. Potprogram Leonardo da Vinci omogućava prijenos dobrih praksi i inovacija u gospodarstvu između država sudionica, usklađivanje obrazovnog sustava sa tehnološkim napretkom i tržištem rada te osobni i profesionalni razvoj sudionika.

U mobilnosti sudjeluje 38 osoba od čega 21 zaposlenaosoba u trajanju od 5 tjedana i 17 nezaposlenih osoba u trajanju od 13 tjedana, koje stručnom praksom u Italiji žele steći radna iskustva i proširiti svoja znanja u području planiranja i upravljanja EU projektima.

Za osposobljavanje su odabrane talijanske organizacije koje imaju veliko iskustvo u provođenju projekata financiranih iz fondova EU-a, te trenutno provode projekte i mogu u projektne timove uključiti sudionike mobilnosti koji će time steći konkretno iskustvo u radu na projektima, te potrebna znanja i vještine koja će kasnije primjenjivati u svojim radnim sredinama ili organizacijama u čiji će rad biti uključeni. Ustanove su sljedeće: Central European Initiative, Informest, AREA Science Park, Agemont Centro di Innovazione Tecnologica srl unipersonale, Venice International University, Municipality of Monfalcone, Regione Friuli Venezia Giulia - Central Directorate for infrastructure, mobility, spatial plannin and public work, Elettra-Sincrotrone Trieste, Chambers of Commerce of the Veneto Region, Municipality of Trieste, GAL VENEZIA ORIENTALE, IuaV University, Parco Agro-Alimentare di San Daniele, Regione Friuli Venezia, Giulia- Central Directorate for Culture, Sport, International and EU Relations, Veneto Agricoltura.

Vrijednost projekta je 113.655,00 EUR. Sredstvima se financiraju putni i životni troškovi sudionika.

Javni poziv za dodjelu stipendija možete pronaći na www.irmo.hr

Izvor: www.irmo.hr

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all