Volontiranje zamlade.net

Land Art Festival SLAMA održat će se u Osijeku, na području Perivoja kralja Tomislava, od 8. do 14. srpnja 2013.godine,a tema osmog po redu, Land art festivala ? Slama je Dvorac.

Pozivaju se svi zainteresirani koji su u mogućnosti biti na raspolaganju od 08. do 14. srpnja da se prijave na natječaj za volontere ovogodišnjeg festivala. Volonterima će biti osiguran dnevni obrok i piće, uvid u organizacijsku strukturu festivala, neprocjenjivo iskustvo, osiguran ulaz na završnu svečanost i upis aktivnosti u volontersku knjižicu.

Natječaj je otvoren od 2. do 7. srpnja 2013.g, a dovoljno je poslati biografiju na barbara.kunovac@gmail.com

Vremenski raspon volontiranja biti će ovisno o zadacima i mogućnostima u sklopu priprema i samog tjeka festivala, te se sastoji od različitih faza i oblika rada.
Volonteri na festivalu pridonose cjelokupnoj realizaciji programa i od samog početka su bitan segment organizacije. Uz kreativno druženje i rad, potiče se umjetnička i ekološka svijest i njeguje tradicija i baština našega podneblja. Sudjelovanjem u ostvarivanju projekta volonteri razvijaju razne vještine, otkrivaju skrivene talente i stječu nova i nezaboravna iskustva.

Slama je umjetnički koncept koji objedinjuje istodobno manifestaciju i prostor umjetničkog djelovanja. Osim toga, spaja kulturnu baštinu, koristeći prirodne resurse i promovirajući načela održivog razvitka. Slama okuplja umjetnike iz cijeloga svijeta koji u umjetničkoj koloniji tjedan dana stvaraju skulpture od Slame. Vrhunac događaja je festival otvoren za javnost i spaljivanje centralne skulpture te prigodni glazbeno kulturni program.

 

Izvor:Osijek031,com