Zapošljavanje zamlade.net

Plaćeno osposobljavanje u Odboru regija (CoR)

Svake godine, Odbor regija (CoR) otvori ograničen broj pozicija za stažiranje i kratkotrajne studijske posjete za mlade diplomante kako bi ostvarili radno iskustvo u europskoj instituciji

Petomjesečna praktična osposobljavanja uključuju radno iskustvo u jednom od servisa Odbora regija (Committe of Regions - CoR) i traju od 16. veljače do 15. srpnja (proljetni termin) ili od 16. rujna do 15. veljače (jesenski termin).

Read more ...

Ukinuta obaveza mjesečnog redovnog javljanja i produžena novčana naknada

Dana 01. siječnja 2014. godine stupio je na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti. Ovim Zakonom je ukinuta obveza mjesečnog redovnog javljanja za nezaposlene osobe i mogućnost ostvarivanja prava na produženu novčanu naknadu dugotrajno nezaposlenih osoba.

Međutim, nezaposlene osobe trebaju biti u kontaktu sa svojim savjetnikom te se redovito konzultirati i informirati o slobodnim radnim mjestima i ostalim aktivnostima područnog ureda vezanim za pripremu za zapošljavanje i jačanje zapošljivosti. Nezaposlena osoba može se konzultirati sa svojim savjetnikom telefonom, e-mailom ili osobno jednom tjedno, a najduže 4 tjedna od zadnje konzultacije.

Više informacija o aktivnom traženju posla pogledajte ovdje.

SEMINAR O POSLOVNOM PLANU

VALPOVO Valpovački  poduzetnički centar započinje sa ciklusom održavanja seminara prema programu Ministarstva poduzetništva i obrta iz MJERE C. - Razvoj poduzetničke infrastrukture i poslovnog okruženja- Aktivnost edukacije poduzetnikate  tako planira održati seminar pod nazivom "Poslovni plan".

Read more ...

Tvoj prvi posao u Europskoj uniji

Objavljen je natječaj Vaš prvi EURES posao koji po prvi put uključuje i pripravničke i vježbeničke poslove. Vaš prvi EURES posao predstavlja pilot-akciju Europske mreže javnih zavoda za zapošljavanje (EURES), usmjerenu na borbu protiv nezaposlenosti mladih u Europskoj uniji.

Ukupno će biti financirano pet do deset projekata koji bi trebali pridonijeti zapošljavanju najmanje 1500 mladih radnika, pripravnika ili vježbenika. Svaki bi projekt trebao uključivati barem tri države članice Europske unije. Rok za prijavu: 10. prosinca 2013.

ec.europa.eu

Read more ...

Sa kojim fakultetom je najlakše doći do posla u Hrvatskoj?

Odluka o tome što studirati jedna je od najvažnijih u životu, stoga valja dobro razmisliti prije nego ju donesete. Osim preferencija, aspekt koji treba uključiti prilikom odlučivanja je i mogućnost zaposlenja nakon studija.

Trenutno je prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje 313 tisuća nezaposlenih, od čega ih je s diplomom s više ili visoke škole 11.8 posto, odnosno nešto gotovo 38 tisuća. Među diplomantima najlakše do posla dolaze programeri i arhitekti.

Obzirom na crne brojke na hrvatskom tržištu rada, osim vlastitih preferencija, prilikom odabira fakulteta bi valjalo obratiti pozornost i na taj aspekt. Trenutno u Hrvatskoj prema HZZ-u posao nema 313 tisuća ljudi, od čega njih gotovo 38 tisuća s višom ili visokom stručnom spremom, odnosno 11.8 posto.

Read more ...

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all