Zapošljavanje zamlade.net

Sajam sezonskih poslova

Iako je sinonim za sezonski posao, posao u turizmu, sezona nije samo konobarima i kuharima, mnogi trgovački lanci, logističke kompanije traže radnike za sezonski posao.

Read more ...

Plaćeno osposobljavanje u Odboru regija (CoR)

Svake godine, Odbor regija (CoR) otvori ograničen broj pozicija za stažiranje i kratkotrajne studijske posjete za mlade diplomante kako bi ostvarili radno iskustvo u europskoj instituciji

Petomjesečna praktična osposobljavanja uključuju radno iskustvo u jednom od servisa Odbora regija (Committe of Regions - CoR) i traju od 16. veljače do 15. srpnja (proljetni termin) ili od 16. rujna do 15. veljače (jesenski termin).

Read more ...

Ukinuta obaveza mjesečnog redovnog javljanja i produžena novčana naknada

Dana 01. siječnja 2014. godine stupio je na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti. Ovim Zakonom je ukinuta obveza mjesečnog redovnog javljanja za nezaposlene osobe i mogućnost ostvarivanja prava na produženu novčanu naknadu dugotrajno nezaposlenih osoba.

Međutim, nezaposlene osobe trebaju biti u kontaktu sa svojim savjetnikom te se redovito konzultirati i informirati o slobodnim radnim mjestima i ostalim aktivnostima područnog ureda vezanim za pripremu za zapošljavanje i jačanje zapošljivosti. Nezaposlena osoba može se konzultirati sa svojim savjetnikom telefonom, e-mailom ili osobno jednom tjedno, a najduže 4 tjedna od zadnje konzultacije.

Više informacija o aktivnom traženju posla pogledajte ovdje.

SEMINAR O POSLOVNOM PLANU

VALPOVO Valpovački  poduzetnički centar započinje sa ciklusom održavanja seminara prema programu Ministarstva poduzetništva i obrta iz MJERE C. - Razvoj poduzetničke infrastrukture i poslovnog okruženja- Aktivnost edukacije poduzetnikate  tako planira održati seminar pod nazivom "Poslovni plan".

Read more ...

Tvoj prvi posao u Europskoj uniji

Objavljen je natječaj Vaš prvi EURES posao koji po prvi put uključuje i pripravničke i vježbeničke poslove. Vaš prvi EURES posao predstavlja pilot-akciju Europske mreže javnih zavoda za zapošljavanje (EURES), usmjerenu na borbu protiv nezaposlenosti mladih u Europskoj uniji.

Ukupno će biti financirano pet do deset projekata koji bi trebali pridonijeti zapošljavanju najmanje 1500 mladih radnika, pripravnika ili vježbenika. Svaki bi projekt trebao uključivati barem tri države članice Europske unije. Rok za prijavu: 10. prosinca 2013.

ec.europa.eu

Read more ...

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all