Forum za slobodu odgoja raspisuje poziv za Nagradni natječaj pod nazivom "Oboji svijet šarenim bojama tolerancije". Natječaj je otvoren za sve učenike i učenice osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske i traje do 25. listopada 2013. godine. Za sudjelovanje u nagradnom natječaju potrebno je poslati:

-video uradak u trajanju do pet minuta kojeg možete izraditi sa svojim kolegama i kolegicama iz razreda,

-plakat, strip, fotografiju, slogan, pjesmu ili priču (izrada:  samostalno ili u grupi).

Nagrađeni radovi bit će objavljeni 15. studenog 2013. godine na priredbi "Oboji svijet!" kojom će se obilježiti Međunarodni dan tolerancije.

Prijavnicu možete preuzeti ovdje.

Izvor: skole.hr

 

 

Svi smo mi različiti. Ta različitost nas obogaćuje i razveseljuje čineći život punim raznih boja mišljenja, uvjerenja, jezika i svega drugoga što nas čini posebnima. Tu različitost, taj široki spektar boja ljudskosti, treba svakim danom njegovati i održavati, a najbolje oruđe za to je tolerancija. Tolerancija je poštivanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti svjetskih kultura, oblika izražavanja i načina bivanja ljudima. ?Tolerancija je harmonija u različitosti!? Ovom kampanjom organizatori natječaja obilježavaju 16. studenog ? Međunarodni dan tolerancije i podsjećaju koliko je važno prihvaćanje i poštivanje različitosti za svakodnevni život, ali i važnost učenja mladih naraštaja toleranciji i življenju u različitosti.