U povodu obilježavanja Međunarodnog dana mladih Centar za kulturu tijela  Fit 4 Life u partnerstvu sa Baranjskim civilnim centrom ( BRICC ) i Savjetom mladih grada Belog Manastira organizirao je tijekom vikenda prvi baranjski Street Workout, sportsko-zabavnu manifestaciju kakve su u svijetu uzele poprilično maha, kako kod mladih, tako i kod starijih. Doduše, biti njezin sudionik i savladati sve predviđene prepreke nije tako lako, ali svi su sudionici zadovoljno isticali kako bi se sličnom događaju odazvali ?već sutra ?. Događaju je prisustvovalo 50-ak sudionika.

 

 

Pod stručnim vodstvom budućih profesora kineziologije Srđana Bajusa i Bojane Mačik, te gostiju iz Slavonije, Marka Blaževića i Jure Ćosića, belomanastirski ulični trkači krenuli su dobro raspoloženi poslije kratkog zagrijavanja sa belomanastirskog stadiona prema gradskom trgu na kojem je odrađeno par lakših i težih vježbi na kamenim klupama i podlozi trga pred vidno ugodno iznenađenim prolaznicima.

Do krajnjeg cilja, belomanastirskih bazena, trčalo se preko srednjoškolskog igrališta uz vježbe u parovima i središta Centra za kulturu tijela Fit 4 Life gdje se vježbalo u timova a glavni rekviziti bile su automobilske gume.Nakon četiri i po kilometra, sportska avantura završena je uz vesele ljetne ritmove u malom bazenu Aqua aerobicom.

Za najupornijeg sudionika, izborom trenera, proglašen je Davor Tivanovac iz Osijeka koji je dobio glavnu nagradu, Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja GRAWE Hrvatska d.d. koji je ujedno bio i glavni pokrovitelj. Ostali sudionici su također dobili utješne nagrade mnogobrojnih sponzora.

Voditeljica Fit 4 Life Jasmina Markan najavila je slična događanja u budućnosti na kojima će moći sudjelovati svi spremni i voljni za nove, zanimljive i neobične izazove.