Tijekom volontiranja svatko od nas je bio zadužen za mnoštvo različitih zadataka. Radili smo svašta, od bojanja,radionica sa djecom, raznoraznih akcija uljepšavanja škola i okoliša do promocija na društvenim mrežama i pisanja članaka, a sve to s jednim ciljem: učiniti naše okruženje ljepšim i boljim mjestom za život.

Ovoga puta izdvojiti ćemo neke od tih akcija te vas malo bolje upoznati s našim radom.

  • Suradnja s WAP tattoo art studiom

Naš grad je prepun raznih grafita. Neki od njih su lijepi, a nažalost većina pogrdni, na nacionalnoj osnovi i uvredljivi. Naš cilj je bio to promijeniti.

Na Olajnici, dijelu grada na kojem se nalazi puno zgrada, situacija s grafitima je bila jako loša. Prolazi su bili prepuni ružnih grafita i zbog toga je Olajnica bila odabrana kao naš prvi projekt.

 

 Na nama je bilo prekrečiti prolaze u bijelu boju, a zadatak tattoo artista oslikati ih. Odlučio se na slike starog Vukovara.

Ovakvim projektima činimo da grad u kojem živimo postane ljepši, a nadamo se da će takav i ostati te da će se ružnom šaranju stati na kraj. Ako mi sami ne čuvamo naš grad, nitko to neće učiniti umjesto nas.

Uz rad, kao i uvijek smo se puno i zabavljali. Čak su nam se pridružili naši vjerni pomagači-Zemi(pas kojeg smo pronašli i udomili) i njegov crni prijatelj.

 

  • Izložba učenika i profesora Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek

 U centru smo postavili izložbu kako bi građani grada Vukovara imali priliku vidjeti radove.

Trudili smo se postaviti sve lijepo i pregledno kako bi prolaznici što bolje vidjeli i doživjeli izložbu. Iznenadili smo se koliko ljudi je zapravo bilo zainteresirano i koliko su pažljivo i detaljno pogledali svaki rad.

  • Volonterska akcija YPGD-a oko uređenja srednje škole

Jedna od aktivnosti je i uređenje Srednje strukovne škole Marko Babić u Borovu naselju. 

 

Bojali smo klupe, ograde, sadili drveće i biljke, a kao nagrada nas je čekao prefin ručak u školskom restoranu "Akademac".